Retail Safari

In samenwerking met On the Bus B.V. gaan we vier keer per jaar met ondernemers met een passie voor retail op reis. Tijdens deze 'reis' doen we inspiratie op, behandelen we inhoudelijk thema's en lichten specifieke onderwerp uit.  Tijdens deze middag en avond is er voldoende tijd om te netwerken, nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe inzichten te krijgen. Iedere safari is uniek en bijzonder. Achteraf wordt er vaak gezegd; "dit  moeten we vaker doen". Het is goed om af en toe eens uit de hectiek van alledag te stappen om inspiratie op te doen en met vakgenoten te sparren. Herken je dit en wil je ook eens mee om de sfeer te proeven? Dat kan, neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden. Hieronder alvast de data van de volgende Retailsafari's:

  • 26 september 2019- Retail & finance
  • 21 november 2019 - Retail & verpakking

26 september 2019 - Retail & finance

Auping verkoopt slapen per maand, Philips licht per maand, bij mud jeans betaal je voor het gebruik van de jeans. De leverancier blijft eigenaar van het product en draagt zorg voor afval. IKEA met een pilot voor bewoners van Stek Oost, een project van de Amsterdamse woningbouwvereniging Stadgenoot dat bestaat uit 250 woonstudio’s waarin samenleven centraal staat. Zomaar een aantal voorbeelden van nieuwe businessmodellen binnen retail. Hoe worden deze nieuwe businessmodellen gefinancierd? Wat zijn de kansen voor bestaande partijen? Tijdens deze RetailSafari verdiepen we ons in retail en finance.

 

21 november 2019 - Retail & verpakking

Reductie van verpakkingsmateriaal is een must, veel minder plastic of liever geen plastic. Hoe gaan retailers om met Parijs akkoord? Hoe ziet een winkel of supermarkt zonder plastic eruit? Is verpakking echt nodig? Welke kansen liggen er voor retailers of zien we alleen beren op de weg? Een interessant onderwerp waar we met elkaar niet omheen kunnen. Nemen we nu al de lead of laten we ons door de overheid leiden? Leer over het onderwerp, laat je inspireren door retailers en ga met elkaar de discussie aan tijdens deze RetailSafari. 

 

Benieuwd naar de reisverhalen?

Bekijk het verslag rondom Circulaire economie.

bekijk het verslag rondom Ambacht als klantbinder.

 

Ben je benieuwd geworden, spreekt een onderwerp je aan en wil je eens kennismaken, neem gerust contact met ons op.