Blurring in advies

leestijd: 4 min

In de media is veel aandacht voor Blurring, met name toegespitst in retail, waarbij retailers, met een duidelijk klantprofiel voor ogen, het aanbod zorgvuldig samenstellen rondom de klantbehoeften. Netwerken worden gecombineerd waardoor meerdere klantstromen ontstaan, kanalen worden verbonden om juist daar te zijn waar de klant je verwacht en sectoren vloeien samen. Nieuwe businessmodellen zetten de oude economie en traditioneel aangestuurde organisatie op z’n kop. Gedreven vanuit de kansen en samenwerken. Blurring als antwoord op de vraag rondom relevantie.

 

Naast het verbinden van kanalen zien we ook verbinding van kennis. Online platforms als Marketingfacts bieden de ruimte aan professionals om kennis te delen met een breder publiek. Specialisten bieden via White papers kennis over specifieke onderwerpen. Waar het bij de oude economie nog gaat om het binnenhouden van kennis en kunde, zien we de omslag naar het delen van kennis vanuit persoonlijke kracht, vertrouwen en relevantie. Als de lezer de verbinding wil maken, dan volgt de opdracht voor de specialisatie. Het delen van kennis en kunde als lead generator.

 

In alle kwetsbaarheid je strategische vraagstuk neerleggen bij het grote publiek kan ook gezien worden als blurring. Tijdens een live event waar de crème de la crème op financieel strategisch gebied aanwezig is, wordt in een competitie vorm jouw vraagstuk behandeld. Aan het einde van de dag kun je als merk kiezen uit diverse scenario’s. De online bloemenservice aanbieder Bloomon heeft zo’n vraagstuk. Bloomon wil het eerste wereldwijde bloemenmerk worden. Maar hoe moeten ze die groeistrategie financieren? Welke strategische keuze zijn er en hoe ga je hiermee om. Aan de kandidaten van The Challange Finance 2017 om hierop een antwoord te vinden. Een live event, mede mogelijk gemaakt door het Financieel Dagblad en Yacht. Een vorm van Blurring, waarbij krachten worden gebundeld, merkwaarden worden versterkt en netwerken worden samengevoegd. Bloomon positioneert zichzelf als disruptieve innovator en het oplossen van vraagstukken op een nieuwe manier past hier helemaal bij. Het FD als ambassadeur van de financiële wereld en Yacht voor de beste (financiële) professionals. Kortom; win, win, win. Behalve dan voor de financiële consultancy, welke stappen zetten ze om vitaal de toekomst in te gaan?

Hackathons voor de boardroom

Het gezamenlijk aanpakken van een vraagstuk is ook de kern van de hackathons, inmiddels meer en meer geaccepteerd in de boardroom als tool om kort en bondig ideeën te genereren of uitdagingen op te sporen binnen een organisatie of sector breed. Voorbeeld hierbij is Recoding Aviation, de Hackathon, georganiseerd door zeven luchthavens waar binnen 48 uur vier vraagstukken rondom het verbeteren van de klantenreis. De winnaar krijgt een geheel verzorgde reis naar het Europese event voor startups Slush. Tijdens de vorig jaarlijks Dutch Open Hackathon werden met 250 deelnemers, ruim 50 werkende Apps ‘opgeleverd’ een waardevolle oogst voor de initiatiefnemers. Het doel van deze hackathon was het bundelen van de innovatie kracht van grote organisaties én creatieve individuen en om te komen tot nuttige en succesvolle technologische toepassingen voor consumenten en bedrijven.

 

Het kantelen van de manier waarop de board tot inzichten komt is een ontwikkeling die geheel aansluit bij Blurring. Het delen van informatie is een algemeen goed bij de consument van morgen, om samen tot een beter eind product te komen. Ook wij gebruiken experts en juist jonge krachten om samen te kijken welke verbinden we kunnen bij het samensmelten van vraag en aanbod rondom de klantbehoeften. Het definiëren van je merk DNA, je klantprofiel, de klantbehoeften en de veranderende omgeving vormen de basis waaruit blurring connections ontstaan.

Deze Blog is geschreven door Suzanne van Kuijen, owner van Blur®ing connections.